Rynker, aldersflekker, tap av fasthet, mangel på naturlig utstråling … Dette er bare noen av tingene som dukker opp ettersom årene går forbi. Sjekk hvilke produkter du bør bruke dersom du vil holde ufullkommenhetene i sjakk. Lag ansiktsmasker hjemme for å glatte ut huden og få den til å se yngre ut.

Ung og sunn ansiktshud vs. rynker

Fast hud uten tegn på aldring er resultat av forskjellige faktorer som livsstil, gener og spisevaner. Hva er det som trigger forekomsten av rynker?

  • diett med lite proteiner som gjør huden slapp
  • mangel på kollagen og elastin i huden
  • stillesittende livsstil
  • overdreven eksponering for sollys
  • stress

Hjemmelagede oppstrammende ansiktsmasker

1. Gulrot og appelsinmaske

Dette er den beste kombinasjonen for hud som mangler fasthet og trenger foryngelse. Både gulrøtter og appelsiner inneholder antioksidanter, betakaroten og vitaminer som forsinker aldringsprosessen. For å lage masken trenger du en gulrot, appelsinjuice og en spiseskje honning.

Vask gulroten godt, skjær den i biter og bland med appelsinjuice i en blender. Tilsett honning og bruk behandlingen på hele ansiktet eller bare der du har rynker. Etter rundt 15 minutter, skyll av masken med lunkent vann.

2. Tomat og sitronmaske

Tomater og sitroner inneholder vitamin C som bekjemper frie radikaler, gjør huden sterkere og forhindrer dannelse av rynker. Disse ingrediensene har også egenskaper som lysner og gir næring til huden, samt forsegler veggene i blodkarene. For å lage denne behandlingen trenger du 2 tomater, 1 spiseskje sitronsaft og 2 spiseskjeer sukker.

For å tilberede tomatene må du helle litt kokende vann over dem før du skreller dem. Bland dem med sitronsaft, tilsett sukker og bland godt. Påfør masken og vent i omtrent 15 minutter; skyll av med lunkent vann. Husk å ikke ha den på huden for lenge, fordi sitron kan forårsake irritasjoner.

3. Eple og melonmaske

Meloner har en tonende, beroligende og oppstrammende effekt. Sammen med de andre ingrediensene blir masken også fuktighetsgivende. Eksempler på ekstra ingredienser kan være: noen få melonbiter, et halvt eple, to spiseskjeer havregryn, en spiseskje honning. Hvordan lage masken? Skjær frukten i små terninger, ha i blenderen og miks. Tilsett havre og honning – bland igjen. Påfør masken og ha den på i rundt 20 minutter. Skyll deretter av med lunkent vann.