Makeup er en fantastisk måte å friske opp et utseende og fremheve dine flotteste trekk. Når du går ut for å få en ny sminke til skole og jobb, kan det være overveldende å bestemme hva du skal bruke og hva som passer best til din hudtone og fargepalett. Det er mange ulike stiler å velge mellom, og ikke alle er like egnede til skole og jobb. Her er en guide til hvordan du kan lage en avdekke sminke som vil holde deg på en konservativ side, mens du fortsatt ser utrolig ut.

Trinn ett: start med en primer

En primer er et must når du lager avdekke sminke, da det ikke bare hjelper med å fylle ut linjer og porer, men også hjelper med å holde på sminken hele dagen. Rull og trykk primer direkte på huden og gni deretter inn over hele ansiktet. En etterbehandling med pulver er heller ikke dumt, ettersom det gir et matt og naturlig utseende. Dette er også et must for å gi huden et naturlig utseende og få det til å føles og se bedre ut foran kameraet.

Trinn to: Concealer

Korriger deretter farge og tone av huden med concealer for å skjule armer, sår eller hovne øyne. Start med å bruke en pekeskyggebørste og bruk litt concealer på hver uønskede flekk eller misfarging. Etter det, skyll concealer ganske tynt og smør forsiktig med fingertuppene. Områder som trenger mer dekning, kan du gjenta dette trinnet. Når du er ferdig, tilsett litt lys reflekterende pulver for å få det til å se mer naturlig ut.

Trinn tre: Foundation

For å skape et jevnt jevn utseende, er det viktig å påføre foundation. Bruk din pekeskyggebørste, eller et makeup svamp, skum eller ruller​ og påfør grunnleggende lett på ansiktet og legg den ut langs linjer og konturene i ansiktet ditt. Glem ikke å ta det opp på halsen også. Følg opp med en settig pulver for å få det til å sette, og skape en matt finish som varer hele dagen.

Trinn fire: skyggebryting

Bruk et par skygger for å skape naturlig definisjon til ansiktet ditt. Start med et lys nyanse for å legge til høydeene, og bruk deretter en mørkere skygge for å definere de nedsenkede områdene i ansiktet. Påføringens teknikk er viktig her. Start med å skygge hovedtrekket ditt, og jobb deretter rader med forsiktig skyggebrytning over det punktet. Velg skygger som passer for den naturlige hudfargen og som ligner så mye som mulig. Sett det hele med veldig lett pressed pulver.

Trinn fem: Blush

Bruk en lett og feminin blush for å lage konturene i ansiktet og for å tilføye et hint av farge. Start med å legge til blush på de høye delene av kindbenet. En lett sveip, eller et farget tynt lag over ansiktet gir det en flott og naturlig glød. Unngå for mørke nyanser og bruk heller fargene peachy eller korall for å unngå å se “tam” ut.

Trinn seks: Eye Makeup

Eye makeup er det viktigste elementet når du lager den avdekke sminken. For å få et naturlig utseende, bør du starte med å sette et tynt lag av en lys skygge på øyets øvre øyelokk. Dette vil fungere som et fint bakteppe for de andre skyggene du bruker. Bland i forskjellige nuancer av brune skygger for å skape varme og dybde. Når du har lagt skyggene på, bruk et tynt lag av svart eyeliner rundt øvre øyelokk og legg til en mascara for å definere og fremheve øyenbrynene.

Trinn sju: Lips

Nå som øynene er ferdige, er det på tide å legge til leppene. Et lett tøft eller ‘lillebrenn’ farget stift er perfekt for å holde det på en tiltalende side, mens du fortsatt gir leppene farge. Påfør et jevnt lag av leppestift og legg til et tynt lag av leppeglans for å fremheve og legge til mer glød. Hvis du ønsker å gå et steg videre, kan du inkludere en rosa rosaskygge for å legge til litt farge.

Trinn åtte: finishing touch

Nå er det tid for å legge til den korrekte avrundingen på make-upen du har opprettet. Lys refleksjonspulver hjelper med å gi ansiktet et løft og gjør det litt mer strålende. Selv om det er viktig å holde seg innenfor hudfargen og ikke bruke for mye, vil det gjøre utseendet mye mer frisk. Du kan også legge til et lyssett for å sette sminke og bevare friskheten gjennom dagen.

Avrunding

Med følgende trinn vil du kunne lage avdekke sminke som passer perfekt til skole og jobb. Start med primer, deretter concealer, foundation, eye, blush og leppestift. Avslutt deretter med lys reflekspulver og matt pulver for å få ansiktet til å se friskt og levende ut. Bruk disse trinnene og se forbedring!