Velge en sminkebase som er riktig for deg, kan være overveldende. Det er viktig å velge en sminkebase som passer personlighet og hudtype, og som bidrar til å skape et naturlig utseende som stråler. Å finne en sminkebase som dekker alle disse behovene, er ikke bare krevende, men kan også være tidkrevende.

Finn din hudtype

Noen ganger kan folk ha en kombinasjon av hudtyper, men når det gjelder sminken din, er det best å identifisere primærlindig din dominerende hudtype. Denne informasjonen vil hjelpe deg med å finne riktig foundation som matcher hudtone og tekstur, samt en som vil gi et naturlig utseende.

Normal hudtype

En person med en normal hudtype har fuktig, matt, sunn og jevn tekstur. Normale hudtyper trenger vanligvis kun lys fuktighetskrem og er det perfekte utgangspunktet for hvilken som helst foundation.

Tørr hudtype

Tørr hudtype er tynn og føles stram. Individuelle med tørr hud vil merke rynker og kløe. Foundation for tørr hud må være en beriket med fuktighet og fordeler på huden med en utvasket finish.

Kombinasjon hudtype

Kombinasjon hud har kombinasjon av tørr og fett hud, vanligvis i T-Sone som nese og hake. En oljefri foundation med lett dekke er velegnet for denne hudtypen.

Fet hudtype

Fet hud har en ujevn overflate, ofte med masse meeen tilsatt sebum. Velg en oljekontrollerende foundation som absorberes i huden og hjelper huden med å slippe overskytende oljer.

Ujevn og sensitiv hudtype

Ujevn og sensitiv hud er disponert for rødhet, kviser og arr. Velg en foundation som er fuktighetsgivende og som inneholder ingredienser som beroliger huden. Hvis sensitivitet er et problem, velg hypoallergenic foundation.

Finn riktig finish og farge match

Når du har bestemt hudtypen din, kan du begynne å se etter den perfekte foundationen. Det første du må gjøre er å velge riktig finish. For det meste, har foundationer en jevn finish, matt eller skinnende. Match din finish til din hudtype.

Matt Finish

En matt finish will dempe glans og absorbere oljer av fet hud eller kombinasjon hud. De oljefrie formlene er velegnet for fete hudtyper, mens tørre hudtyper også kan nyte en matt finish.

Shimmer Finish

For å skape en naturlig glød som stråler, kan du bruke sminke med shimmer finish. Dette er perfekt for normale hudtyper, men fet hud vil ønske å unngå dette. Glans vil kunne fremheve oljete og ujevn hud.

Matching foundation color

Når du har funnet den riktige finish, er det på tide å matche farge. Når lyset gjenspeiler fra huden din, vil du se at fargen på huden din er påvirket av flere faktorer: hudtone, undertoner og hud lyshet. For å finne riktig fargefoundation kan du enten farge teste eller farge kjøpe foundationer.

Farge teste

For å farge teste, skal du først farge teste ansiktet og dekk det til halsen for å unngå skygger eller misfarging. Deretter skal du farge teste tre forskjellige toner på ansiktet ditt. De må plasseres i nærheten av hverandre for å teste undertoner. Bakgrunnsbelysning kan hjelpe deg med å bestemme den riktige hudfargen.

Farge kjøpe

Når du kjøper sminke online, er det viktig å velge farge riktig. Mange produsenter og nettsted har råd eller fargekjerne som er designet for å gi deg en god ide om hvor din hudtone kommer til å matche etter fargekjøp. Når du har funnet ut riktig hudtone, er det tid for å prøve foundationen. For å gjøre det, plasser foundationen på håndleddet, og hvis den er et godt match, skal den kamufleres uten å endre hudfargen.

Prøv prøver

Det beste du kan gjøre for å finne riktig foundation er å prøve prøver, enten i forretninger eller i emballasje ved å bestille på nett. Prøv alltid på øyelokkene og se hvordan det ser ut på ansiktet ditt. Når du har funnet riktig foundation, skal du sørge for at du alltid parkjøpe samme farge og finne en primer å ha på foundation og øyne.

Konklusjon

Valg av den rette foundation kan virke som en krevende oppgave, men med disse tipsene i Tanken, skal du vite akkurat hva du skal se etter for å starte din sminke jakt. Ha i tankene hudtype, finish og farge, og ta deg tid til å farge teste og prøve produkter. En sunn, ungdommelig glow er mer oppnåelig enn du tror og profesjonell makeup artistet har aldri hatt mer viktige råd å tilby.