Skadet hår krever profesjonell behandling: en maske som effektivt reparerer skade, gjenoppliver og styrker håret fra rot til spiss. Sliter du med å finne den masken som passer best for ditt hår? Ta en kikk på listen vi har satt sammen over de beste maskene for skadet hår.

Det er mange ting som kan forårsake skadet hår, og våre feiltrinn og dårlige valg når det kommer til hårprodukter kan gjøre vondt verre. Å ikke bruke noen fuktighetsgivende produkter, ikke beskytte håret mot solen og mekanisk skade, dette er bare noen av feilene vi gjør. 

For å gjøre håret sunt og vakkert igjen trenger vi nærende, fuktighetsgivende og reparerende produkter. Slik kan du hjelpe håret ditt til å bli bedre igjen: 

Å ta vare på skadet hår

Hvordan håret ditt ser ut avhenger av hårets tilstand. Om det blir statisk og brusete har det sannsynligvis ikke nok fuktighet. Om man har splittede tupper bør du beskytte håret for eksempel ved å påføre håroljer. Skadet hår må repareres, og det foregår over flere stadier.

Å styrke håret fra innsiden – for eksempel ved å ha et sunt kosthold – er det viktigste. Du må sørge for at du får i deg de næringsstoffene som er viktige for håret, som A- og B-vitaminer, fettsyrer, sink, kalsium og jern. 

Når du har forsikret deg om at du har et balansert kosthold kan du begynne å se deg om etter gode hårprodukter for skadet hår, for eksempel hodebunnsbehandlinger som styrker hårsekkene, og hårmasker som behandler hårets lengder. Håroljebehandlinger er en god idé, fordi naturlige oljer er en god kilde til gode vitaminer, mineraler og essensielle fettsyrer: ikke bare gir de næring til håret, men beskytter det også mot fuktighetstap og skadelig sollys. 

Hvilken hårmaske er best for skadet hår?

Skadet hår krever riktige produkter som reparerer håret fra innsiden, og samtidig beskytter hårets utvendige lag. Hva bør du være oppmerksom på når du skal velge riktig produkt?

En god maske for skadet hår bør:

  • være basert på proteiner som gjenoppbygger håret.
  • gir håret fuktighet, da dette er grunnleggende for sunt hår.
  • er lett, slik at håret ikke tynges.
  • er naturlig, uten SLS/SLES, ftalater, parabener osv. 

Du trenger ikke lure på hvilken reparerende hårmaske du skal velge. Du trenger bare å velge en av de beste keratinmaskene. De består av gode ingredienser og inneholder den tingen som skadet hår faktisk trenger: keratinmolekyler. Disse gjør det svært enkelt å reparere skadet hår. 

De beste keratinmaskene

NANOIL KERATIN HAIR MASK

1. NANOIL KERATIN HAIR MASK

Størrelse: 300 ml

Nanoils keratinmaske er den beste masken for skadet hår. Den er lett og tynger ikke ned håret, og gir håret en fantastisk duft. Nanoil Keratin Hair Mask gjør selvfølgelig også mye mer: den gjør håret glattere og styrker håret allerede fra første bruk. Formelen er en kombinasjon av flytende keratin og svært fuktighetsgivende panthenol. Frisører anbefaler ofte denne som den beste reparerende hårmasken. Nanoilmasken trenger bare én påføring for å vise hva den er god for, og gir resultater selv i tilfeller hvor andre produkter kommer til kort. Den inneholder ingredienser av svært høy kvalitet. 

Ønsker du å vite mer om produktet? Ta en kikk på www.nanoil.no

2. KÉRASTASE DISCIPLINE MASKERATINE

Størrelse: 200 ml

En mykgjørende maske fra Kérastase er et annet godt alternativ for skadet hår. Selv om produktet kommer i en mindre beholder og er dyrere enn de fleste andre maskene er den rik på keratin fra Morpho-Kératine™ Complex for å gjenopprette hårets slitestyrke og mykhet, samt forebygge brusete og statisk hår. Det er også viktig å nevne at Kérastase Discipline Maskeratine ikke er designet for å reparere håret, men for å temme og mykgjøre uregjerlig hår og gjøre det enklere å style. 

3. L’ANZA KERATIN HEALING OIL INTENSIVE HAIR MASQUE

Størrelse: 210 ml

Et annet alternativ for de som ønsker å reparere skadet hår: den keratin-rike masken fra L’anza. Produktet har en glamorøs innpakning og formelen styrker, gjenoppliver og nærer håret. Selv om produktet er ment for skadet hår, kan masken brukes for alle hårtyper for å gjøre det sunnere og vakrere. L’anza Keratin Healing Oil Masque inneholder Phyto IV Complex, som består av abyssininolje, kaffebønner, acaibær og babassufrø. Disse ingrediensene er blandet med keratin og resveratrol, som er en sterk antioksidant.

4. WELLA SP LUXE OIL KERATIN RESTORE MASK

Størrelse: 150 ml

Enda en keratinberiket hårmaske som bør vurderes er Wella SP Luxe Oil Keratin Restore. Denne masken består hovedsaklig av tre naturlige oljer: jojoba-, argan- og mandelolje. De gir håret næring og fuktighet, og styrker håret ved hjelp av keratin. Du må bruke Wella SP-masken regelmessig for å se resultatene – dessverre er beholderen ganske liten, så produktet går tomt ganske raskt. 

5. ALFAPARF LISSE DESIGN KERATIN THERAPY

Størrelse: 200 ml

Vi avslutter listen med Alfaparf Lisse Design Keratin Therapy Rehydrating Mask. Formelen er designet i Italia og er en profesjonell behandling for skadet hår. Den gir håret næring, fuktighet, glans og mykhet, i tillegg til at den reparerer håret effektivt takket være keratin og babassuolje. Du må bare bruke den på regelmessig basis: påføres i fuktig hår hver gang du vasker håret.