Å ha sterke, sunne og lange vipper gjør alltid et øyeblikk. Først trenger du å kjenne til noen fakta om på hvordan kostholdet ditt kan påvirke vippene dine.

Vippene er veldig følsomme og krever særlig pleie for å opprettholde volum og styrke. Kostholdet har stor betydning for hvordan vippene våre ser ut. Vippene er, som de fleste hårstrå, laget av protein. Derfor kan man si at å spise riktig type mat kan styrke og helbrede vippene dine.

Det er viktig å ha et balansert kosthold med nok proteiner, fettsyrer og vitaminer. Dette kan ha en betydelig effekt på hårstråene.

Protein er en kritisk ingrediens for at vippene dine skal produsere seg selv ordentlig og helbrede seg riktig. Det er nødvendig for hårvekst og hårstyrke. Å spise proteiner er kritisk for hår og vipper, og får cellene til å begynne å produsere proteiner.

Mangel på jern kan også føre til skader, som for eksempel tap av hår og vipper. Jernmangel er kjent for å føre til hårtap og kan føre til vippetap for mange mennesker. Anemi forårsaket av jernmangel kan redusere mengden oksygen til alle cellene i kroppen, noe som kan føre til håravfall.

Fettsyrer er også avgjørende for at vippene skal holde seg sterke og sterk. Mat som er høyt i fettsyrer, spesielt omega-3, er veldig nyttig for hår og vipper. Gode kilder til omega-3-fettsyrer inkluderer sjømat, noen vegetabilske oljer og noen nøtter og frø.

Enkelte vitaminer er også avgjørende for å opprettholde hår og vippekvalitet. Spising riktig er også nødvendig for å gi de riktige vitaminene til kroppen, dermed opprettholde hår og vippekvalitet. Vitamin A er kjent for å fremme velvære og hår og vippevekst. Vitamin E styrker håret, noe som heler skadet hår og vekker hårceller. Vitamin B komplekser styrker og nærer håret, slik at det ikke blir skadet.

Folk som ikke får nok kalorier i sin diett kan oppleve håravfall og vippetap. Kroppen trenger kalorier for å produsere energi, ta opp næringsstoffer og eliminere risikoen for undernæring. Å ikke spise nok, til tross for et næringsrikt kosthold, kan føre til håravfall og vippetap.

For å oppnå sterke og lange vipper, anbefaler ekspertene å følge et balansert diett rikt på proteiner, fettsyrer og vitaminer. Det er også nødvendig å få nok kalorier.

Følgende er noen metoder jeg bruker for å sikre at vippene mine forblir sterke:

Å vaske dem med kaldt vann

Å vaske vippene med kaldt vann er en av de første trinnene jeg tar for å holde dem sunne. Kaldt vann lukker hårsekkene og strammer vippene, noe som hjelper til med å forhindre skader, samt exfoliate og fjern smuss og bakterier.

Bruk av oljer

De fleste oljer er veldig gunstige for hår og vipper. Olive oil, kokosnøtt olje, jojoba olje og current oil, er populære og gode valg for å styrke vippene. Oljene nærer og fukter håret, og har anti-frizz og volumgivende egenskaper.

Avstå fra serum og mascara produkter for mye

Å bruke for mange produkter kan reducere naturlig glans og redusere volumet av vippene. Alt for mye sminke, som mascara, kan derfor ha en negativ innvirkning på hår og vipper. For å unngå dette, er det alltid best å avstå fra å bruke serum og mascara produkter så ofte som mulig.

Å bruke hjemmelagde masker

Hjemmelagde masker er et godt alternativ for å styrke og helbrede vippene. Du kan lage masker med ingredienser som egg, olje, melk og honning. Disse maskene er kjent for å fukte vippene og legge til volum.

Unngå bruk av vippekrøllere

Vippekrøllere er kjent for å forårsake skade på vippene, spesielt når de brukes for ofte. Bruk av krøllejern kan føre til tørre og skadede vipper. Å unngå å bruke krøllejern så ofte som mulig er derfor viktig for å sikre at vippene forblir sterke.

Å få nok hvile

Å få nok hvile hver natt er avgjørende for å sikre at vippene dine forblir sterke. Når man sover, forbedres blodstrømmen i kroppen, noe som hjelper hårcellene med å produsere nytt hår, inkludert vipper.

Alt i alt, for å holde vippene dine så sterke som mulig, må du følge et balansert kosthold rikt på proteiner, fettsyrer og vitaminer, samt få nok kalorier. Lek tipsene ovenfor for å holde vippene dine styrke og lange. Hvis du fremdeles bekymrer deg for hvordan kostholdet ditt påvirker håret og vippene dine, vennligst konsultere en lege eller ernæringsekspert.