Vintertiden betyr kalde temperaturer, frost og tørr luft som kan skade huden din. Det betyr at å ta vare på huden din i årstiden, krever ekstra pleie og fokus for å holde den glødende, myk og motstandsdyktig mot utfordringene som kommer med vinteren. Heldigvis finnes det mange måter å ta vare på huden din og børsten av de hudproblemene som de kalde temperaturer kan bringe.

Vask ansiktet ditt lett

Vask huden din kun 1-2 ganger daglig med en sterkt parfymert eller alkoholholdig rengjøringsmiddel. Det er imidlertid viktig om vinteren å bruke en mild, fuktighetsgivende rengjøring for å unngå å tørke ut huden din. Velg vanligvis et rengjøringsmiddel uten alkohol eller duft og unngå skrubbprodukter som kan irritere huden, selv om du bruker dem om sommeren. Bruk også lunkent vann, med vann som er for varmt, vil resultere i å tørke ut hudens barrierefunksjon, noe som igjen vil gjøre huden mer utsatt for miljøfaktorer.

Berik ansiktet med et serum

Et ansiktsserum moderator de tørre områdene på din hud og gir næringsstoffer for å hjelpe huden din å reparere seg selv og gjenopprette sin struktur. Serum gir en dyptgående næring som forbedrer hudens elastisitet og risikoen for følsomhet, og bidrar også til å redusere de eldre tegnene. Serumet bør være spesielt formulert for å tilføre fuktighet til tørr hud og å fukte og hydratiseres, hvilket betyr at huden deretter kan holde fuktingen i lang tid.

Smør ansiktet ditt med en fet hudkrem

Hudkrem er avgjørende om vinteren for å forhindre at huden din tørker ut. Kremet skal inneholde ingredienser som glyserin, hyaluronsyre, kollagen eller aloe vera. Disse ingrediensene bidrar til å gi fukting til huden og hjelper den til å holde fukten lenger. Kremet skal deretter påføres på ansiktet, på en slik måte at huden din ikke blir forfet eller tettet inn, men ikke blir absorbert raskt nok til at det ikke er nok fukting igjen.

Verne deg mot de kalde temperaturene

Når det gjelder å forhindre tørr og skadet hud, er det viktig å beskytte deg mot vind og kulde. Med vinter henger temperaturene, og det er lett å få rødhet eller enda møl. For å holde din hud trygg fra disse elementene, bruk en fuktighetskrem med en høy SPF. Dette vil forhindre at solstrålene kan gi skade på huden din og forhindre fukttap. For å beskytte deg fra vind og kulde, bruk en egen regnskygging eller en skjerf for å skjule den nedre delen av ansiktet.

Å være på en kostholdsplan

For å holde deg god og sunn i vinter, bør du være på en balansert kostholdsplan. Dette betyr å holde seg unna fete og kjølte matvarer som de vanligvis gjør huden følsom, tørr og kløende. Helse-spesialister anbefaler å innta mye antioksidanter, vitaminer og mineraler som kan styrke hudens celler og fremme en sunn og frisk hud. Frukt og grønnsaker gir også antioksidantbeskyttelse samt næringsstoffer som hjelper huden til å kaste av de skadelige oksidative stoffene.

Oppfør deg bra til hudpleien

Den beste måten å ta vare på huden din om vinteren er å opprettholde en god helseplan. Husk å sove minst 8 timer om natten, fordi dette er den tiden huden har til å hente seg sammen. For å få bedre hudom morgenen, bruk en kaldkomprimering på ansiktet eller føttene for å redusere blodsirkulasjon, redusere puffiness og bekjempe betennelse. Pust også ofte ut luften og drikk rikelig med vann for å holde huden hydrert. Dette kan også hjelpe deg med å holde deg fuktig og unngå at huden din tørker ut for fort.

Vinteren er en vanskelig tid for huden, men du kan forkorte plager som følger med å ta noen få forebyggende tiltak. En god hudpleierutine er nøkkelen til å unngå å tørke ut huden din og holde den hydrert hele tiden, slik at du kan nyte fint vekst hud. I tillegg er det veldig viktig å følge dine forebyggende tiltak og hindre den kalde luften, solskinn eller ekstreme temperaturen fra å skade huden din. Husk å følge disse enkle tipsene, da dette kan bidra til å øke din huds fuktighet, ungdommelig glød og holde huden din sunn og glad hele året.