En helg uten festing og nattklubb? Det høres perfekt ut! Det er det perfekte tidspunktet å la kroppen og håret reparere seg og lade tankene dine. Har du lyst til å komme tilbake på jobb på mandag og få kollegene dine til å spørre seg om du har fått en ny hårklipp og si at du ser bra ut? La oss komme i gang: sjekk om du har disse ingrediensene hjemme og start din spa-helg med skjønnhet og avslapning.

1. DIY: hjemmelaget hårmaske med avokado og banan

Denne hårmasken er helt fantastisk samtidig som den er enkel å lage. Du kan bruke den både i håret og hodebunnen.

Det finnes to måter å gjøre det på:

  • tilsett til din favoritt naturlige olje til ingrediensene.
  • påfør masken uten oljen og la den sitte i 20-40 minutter, men bruk deretter en oljebehandling på samme dag og la den sitte i hele natten, eller bruk den dagen etter.

Avokadomasken vil gjøre håret sterkere og regenererer hodebunnen, fukter, øker glansen og løfter hårrøttene, som vil gi mer volum.

Oppskrift på hårmasken

  • en halv banan
  • en halv avokado
  • en halv teskje med naturlig olje (argan, makademia, jojoba, etc.)
  • en spiseskje med naturell yogurt

Bland ingrediensene godt (frukten bør moses til en jevn masse). Påfør masken og la den være i rundt 20-40 minutter (avhengig av hvor mye tid du har), skyll og vask håret.

2. Reparerende og avslappende hjemmelaget ansiktsmaske

Å gi næring til huden er et annet viktig element i en spa-helg hjemme. Denne behandlingen gir næring til ansiktet ditt, gjenoppretter hudtonen, gjør huden fastere og fjerner alle spor av tretthet.

Du kan tilpasse ansiktsmasken til din hudtype, samtidig som du endrer noe av effekten til masken ved å bruke naturlige oljer. Prøv å tilsette anti-aging arganolje, eller jojobaolje som beroliger og kontrollerer talg. Aloe-saften i oppskriften anbefales hovedsakelig til problemhud, så dersom du ikke sliter med dette kan den enten sløyfes eller byttes ut med for eksempel rosevann.

Oppskrift på ansiktsmasken

  • en halv banan
  • en spiseskje kakao
  • en halv teskje aloe-juice eller rosevann
  • et par dråper jojoba eller arganolje

Bland ingrediensene sammen til en jevn masse. Påfør masken på ansiktet og skyll av med lunkent vann etter 15 minutter. Bruk din favoritt toner eller rosevann før du tar på fuktighetskrem.

3. DIY oppklarende pore-strips

I stedet for å kjøpe pore-strips i butikken kan du enkelt lage et like effektivt produkt for å rense hudens porer og hudormer selv. Det kan være lurt å dampe ansiktet før du bruker dem, da det effektivt vil åpne opp porene og gjøre dem klare.

Hvordan dampe ansiktet? Hell en skje med kamille i en bolle med kokende vann, len deg over bollen og legg et håndkle over hodet. Håndkleet hindrer at dampen slipper ut og skaper et damprom slik at hudens porer kan åpne seg. Nå er huden klargjort for neste trinn, som er å bruke de hjemmelagde pore-stripsene. Disse er like enkle å lage som ansiktsdampen.

Pisk ett egg og spre det over hudområdene der du har hudormer (nese, hake, panne …). Det neste steget er å dekke disse områdene med biter av tørkepapir eller toalettpapir (legg dem i bløtt rundt to timer før du skal utføre behandlingen, og klem forsiktig slik at de blir fuktige). Det er også en god idé å klippe bitene på forhånd slik at de har omtrent riktig størrelse og passer til de områdene du vil bruke stripsene på.

4. DIY fotbad

Det er alltid en god idé å gi føttene litt kjærlighet. Unn dem å slappe av hver gang du har litt tid til overs, slik at de ikke påfører deg smerter eller bekymringer gjennom uken. Et bad er den perfekte kombinasjonen av avslapning og hudpleie.

Oppskrift på et fotbad

Smelt 5-6 skjeer natron i en bolle. Ha oppi 2-3 skjeer med en naturlig olje og noen dråper mynte- eller eukalyptus essensiell olje. Natron hjelper til å myke opp hard hud under føttene og på hælene. Det er også et fantastisk desinfiseringsmiddel – hverdagsbad med natron er en glimrende løsning for å redusere problemet med overdrevent svette føtter.