Netflix og andre streamingtjenester har gitt oss en utrolig økning i tiden vi bruker foran TV og skjermer – og det har til og med blitt betegnet som detektivskade. Det betyr at med høyere bruk av TV så er det en større risiko for å få et «Netflix-ansikt». Netflix-ansikt er et begrep som blir brukt for å beskrive hvordan alderdommen ofte vises først rundt øynene. Uten å gi seg helt på TV-seriene, hvordan kan du bevare huden mot alderdom?

Hva er det som kalles et Netflix-ansikt?

Netflix-ansikt er et begrep som er blitt mye brukt om lagre og kronisk tørking av huden rundt øynene. Det er et resultat av det som mange uttrykker «skjerm-skade» hvilket viser seg som øyesjener, trøtthet og tendenser til å fort danne mørke ringer. Dette er vanligst hos de som ser mye TV, og dermed er årsaken til “Netflix-face”.

Uansett hvor mye man liker TV eller streaming-tjenester, er det ikke det beste for huden. Fra å late som TV-bildet er lys eller mørke, faller lyset fra skjermen rett inn i øynene, som da trekker oppmerksomheten til dette området. Mørke sirkler som viser seg bak øynene, er et av de første tegnene på aldring som går hånd i hånd med «Netflix-face». Dette stopper ikke der – datter som strekker seg fra øynene og ned, vil også være mer merkbare etter økt skjermtid. Så hvis du vil unngå et «Netflix-ansikt», er det best å ta noen skritt for å redusere din skjermtid eller følge rådene som gis nedenfor.

Slik forhindrer du «Netflix-ansikt»

Følgende anbefales å hjelp med å reveresere “Netflix-ansikt”:

1. Få nok søvn

Søvn skal alltid være en prioritet. Hvis du ikke får nok søvn, vil du oppleve at huden blir tørr og sitter fortere. Fokuser på å få mellom 7 til 9 timer søvn, som vil bidra til å vedlikeholde hudens vitalitet.

Etter å ha fått nok søvn, er det viktig å ofre ti minutter av dagen til å la huden få gjenopprette seg. Ta deg tid til å utføre en daglig hudpleierutine som inkluderer fuktighetskrem, vitamin C-serum eller niacinamid.

2. Reduser bruken av skjerm

Som allerede nevnt, vil øyenbryn og øyenområdet være de første stedene man ser effekten av å bruke skjerm. Prøv å sette en timer eller ha «Skjermfrie stunder». Dette vil sette begrensninger på den skadelige infrarøde strålingen som eksponeres fra skjermene.

Vi foreslår at du tar det ene skrittet videre og unngå å ha TV eller streaming-tjenester sent på kvelden. Prøv for eksempel å lese bøker eller gå ut for å trene. Dette vil hjelpe med å lindre stress nivået, samt redusere aktiveringen av pro-inflammatoriske vevstoffer som har sammenheng med hudens aldring.

3. Unngå å bruke mye sminke

Mens det definitivt er gøy å kle seg, er det viktig ikke å overdrive. Å overdrive makeup kan føre til hudirritasjoner og fettete hud. Også, smuss og forurensninger som finnes i luften forverrer problemene som finnes i huden din. Så, med mindre sminke gir du huden din tid til å puste, hvilket resulterte i naturlige radiance.

4. Tilsatt Anti-Age Routine

Du trenger ikke å gi opp din favoritt-tv-shows for å unngå “Netflix-ansikt” heller. Daglige anti-age rutiner basert på aktive ingredienser som hyaluronsyre og retinol vil også hjelpe med å bekjempe tegn på aldring. Disse ingrediensene øker fuktighetsgivende, kollagenproduksjon og forbedrer teksturen i huden. Ta deg tid til å gjennomgå rutinen din for å sikre at du tar vare på hudproblemer rundt øynene.

5. Beskytt huden din med solfaktor

Solens stråler og ultraviolette stråler er de første som er ansvarlige for hudens aldring. Så, selv om vi ikke ønsker å gi opp å se TV eller bruke streaming-tjenester, er det viktig å beskytte huden vår mot solens stråler. Unngå å dra ut uten solfaktor, selv når du ikke er ute. Det er bedre åspille forsiktig enn å være sårbar for potensielt farlige effekter av solstrålene.

Konklusjon

Og bagasjen vokser: de nevnte tegn på aldring i ansiktet ditt forverres om du ikke er forsiktig med hvordan og hvor lenge du ser på Netflix. Uansett hvor mye du elsker seriene, gjør at du reduserer skjermtiden og følger ovennevnte tips. Følg disse rådene og la huden din være ung og frisk!