Hjemmebehandlinger med hårolje er ekstremt populært. Vi velger vanligvis ferdigkjøpte håroljer eller blandinger av oljer. Dette er produkter som gir fantastiske resultater, i tillegg til at det er naturlig og budsjettvennlig. Hvordan bør man bruke olivenolje i hårpleie?

Hvordan fungerer olivenolje?

Olivenolje har meget gode fuktighetsgivende og beskyttende egenskaper. Det gir hårstråene et beskyttende lag som både gjør dem glattere og mer glansfulle. Etter å ha brukt olivenolje vil du se at håret er blitt tykkere, stivere (men fremdeles enkelt å style), mykere og har mer volum. Oljen er ganske enkelt skapt for å brukes på tynt og krusete hår.

Hvordan utføre en hårbehandling med olivenolje?

Kaldpresset – og dermed av høyeste kvalitet – olivenolje gir best resultat. Du kan bruke den på to måter: i vått eller tørt hår.

1. Behandling med hårolje i vått hår er en metode som mange jenter sverger ved ettersom den gir intensive resultater. Takket være slike behandlinger vil håret få større volum og det vil ta opp de ulike ingrediensene bedre. Det finnes et par ulike former for behandling med olivenolje:

  • behandling med hårolje i en bolle – fyll opp en bolle med varmt vann og ha i en spiseskje med olivenolje; bland godt. La håret trekke inn blandingen og press deretter ut overflødig vann. La blandingen være i håret i rundt 25 minutter og vask deretter håret med en mild sjampo;
  • behandling med hårolje beriket med balsam eller maske – tilsett et par dråper olivenolje til din favorittmaske eller balsam;
  • oljebasert serum – hell 50 ml vann og 50 ml olivenolje i en sprayflaske, og (valgfritt) tilsett to skjeer med balsam, maske eller et annet ferdigprodukt. Bland ingrediensene godt og spray det hjemmelagde serumet på håret. Etter en halv time, vask det ut med en mild sjampo. Til slutt, avslutt behandlingen med å ha i leave in-balsam eller serum i lengdene.

2. Behandling med hårolje i tørt hår tar mye kortere tid enn med vått hår, men det er også mange som mener at det ikke gir like god effekt. Behandlinger for tørt hår kan være:

  • oljebehandling før vask – ideelt for de med dårlig tid. Påfør olivenolje 30 minutter før du skal vaske håret, eller på kvelden (hvis du liker å vaske håret på morgenen).
  • olivenolje i stedet for ditt vanlige silikon-baserte serum – påfør en bitteliten mengde olje i hårtuppene rett etter at du er ferdig med å føne håret, for å effektivt temme eventuelle hårstrå på avveie.
  • olivenolje pluss silikon-basert serum – på den ene siden vil denne blandingen beskytte håret mot de ytre elementene, og på den andre siden vil det gir næring og fuktighet til håret.