Hudpleie er kjent for å inneholde mange naturlige ingredienser. En av disse ingrediensene er kanel. Foruten den fantastiske aromaen og den gode smaken har den et bredt spekter av bruksområder innen hud- og hårpleie. Finn ut nedenfor nøyaktig hvordan den fungerer og hva egenskapene til kanel er.

Hudpleiebehandlinger hjemme

Kanel gjør huden i ansiktet og på kroppen fast og glatt. I tillegg til dette har den antibakterielle og oppstrammende egenskaper, slik at den kan brukes på både kvisete og fet hud. Ettersom kanel fjerner en type sopp som er årsaken til flass hjelper den også med å bli kvitt dette. I hudpleie kan du også vurdere å bruke kanelolje, ettersom den har antioksiderende egenskaper.

Ansiktsmaske med kanel

Bland en teskje kanel med en teskje honning, kefir, eller kjernemelk. Rør alle ingrediensene sammen til du får en tykk pasta. Påfør et tykt lag på de mest problematiske områdene (kinn, hake, nese, panne), og et tynnere lag på nakke og bryst. Vent i 10 minutter og skyll deretter med varmt vann. Takket være ansiktsmasken vil huden være ren, smidig og glatt.

Varmt bad med kanel

Ha kanelstenger, kanelpulver og et par dråper olje i badevannet. Det vil både øke blodsirkulasjonen, varme deg opp og rense huden. Mens du bader kan du også utføre en massasje med en spesiell hanske. Å ta et bad med kanel er flott dersom du går gjennom en forkjølelse eller influensa.

Eksfoliering med kanel for hender, føtter og lepper

Kanel kan enkelt brukes som eksfoliering på hender, føtter og lepper. Alt du trenger å gjøre er å blande kanel med sukker, salt eller noe annet som er kornete. Du bør også tilsette litt honning, yoghurt eller olje for ekstra fuktighet. Når du eksfolierer leppene er det viktig å huske på at huden i dette området er meget delikat.

Slankende kroppsmaske

Bland kanel i pulverform sammen med vann i en beholder. Påfør blandingen på de områdene på kroppen som er mest problematiske, som for eksempel lårene. Pakk så behandlingsområdet inn i plastfolie, vent omkring 20 minutter, skyll av med vann og ta på fuktighetskrem. For å oppnå ønsket resultat må behandlingen gjentas på jevnlig basis –  minst én gang i uken. Kanelmasken kan ikke brukes av kvinner som er gravide, dersom du har åreknuter, høyt blodtrykk eller sklerose.